
5 days ago
کانسپت پنجم: توسعه یا چپاول؛ معرفی اثر مهمی از پیتر اوانز
در ادامه معرفی آثار مهم در تاریخ فناوری و نوآوری، این بار به سراغ اثر مهمی از پیتر اوانز با نام توسعه یا چپاول رفتیم. کتاب «توسعه و چپاول» (با عنوان انگلیسی Embedded Autonomy) بررسی میکند که چرا برخی دولتها میتوانند به توسعه اقتصادی و صنعتی دست یابند و برخی دیگر دچار فساد و عقبماندگی میشوند. در این کتاب اوانز سه نوع دولت را معرفی میکند: دولت چپاولگر (که منابع کشور را به نفع خود غارت میکند)، دولت توسعهگرا (که با کارآمدی و تعامل با جامعه، توسعه را پیش میبرد)، و دولتهایی با «خودمختاری درونجوش» (یعنی همزمان مستقل از منافع شخصی و مرتبط با جامعه). کتاب با مطالعه موردی کشورهایی مثل برزیل، هند و کرهجنوبی، نشان میدهد که موفقیت توسعهای، حاصل ترکیب دولت کارآمد و روابط منسجم با بخش خصوصی است.
در این مجموعه دکتر مهدی محمدی، رئیس انجمن مدیریت فناوری و نوآوری ایران و همچنین دانشیار و عضو هیئتعلمی دانشگاه تهران، به روایت خود از این کتاب خواهد پرداخت.
این اپیزود یکی از سلسله ویدیوهای کانسپت است که در آن، هر بار به معرفی یکی از کتابها، مقالات و یا مفاهیم اصلی در مدیریت تکنولوژی و نوآوری خواهیم پرداخت. این مجموعه یکی دیگر از محصولات مجموعه futureof.ir بوده و با همراهی انجمن مدیریت فناوری و نوآوری ایران و مجموعه ویکست و به تهیهکنندگی صابر خسروی، تهیه شده است.
علاوه بر نسخه صوتی، میتوانید نسخه ویدیویی این گفتگو را در کانال یوتیوب و آپارات مجموعه مشاهده کنید
No comments yet. Be the first to say something!